Een kloeke kap, die als een deken over de gevels heen valt en een warmgrijs dak vormt over een zeer transparante onderlaag. Open en vrij wonen in een prachtig landschap en toch de geborgenheid voelen die bij een thuis hoort. Stoere, diepzwarte handvormstenen maken een fraai contrast met de slanke aluminium puiprofielen. De schoorsteen voegt een robuust en herkenbaar element toe; met z’n allen ’s avonds rond de gezellige haard.

Twee eigenwijze slaapkamerramen prikken als doosjes door de grote kapvorm heen. Daarachter de bureaus, waaraan de studerende tienerkinderen uitkijken over de lange oprijlaan. Er zijn geen vrijstaande bijgebouwen, de auto rijd je ook onder de kap. Een werkkamer op de begane grond biedt een panoramisch vergezicht over de landerijen.

Ruimte vloeit in elkaar over. Door de hoeken en inspringingen ontstaan er plekken in deze grote leefruimte: gezellig tafelen, lekker onderuit zakken op de bank, een kop koffie in een lekker winterzonnetje, het krijgt zo allemaal echt een eigen plekje.

Schuurwoning met een kloeke kap van EVE Architecten wide

 

Schuurwoning met een kloeke kap van EVE Architecten

 

Type afgebeelde woning(en): Schuurwoning
Prijsindicatie v.a./m3: € 550,-
Bouwwijze: SIP (Solid Insulation Panels)
Architect: ir. Bas Heitkamp

Afmetingen Bebouwd oppervlakte: 147 m2
Afmeting woning lengte x breedte: 22 m x 7,8m
Oppervlakte begane grond: 132 m2
Oppervlakte verdieping(en): 110 m2
Minimumgrootte kavel/opzet kavel geschikt: ± 1400 m2

 

Schuurwoning met een kloeke kap van EVE Architecten plattegrond


VOOR MEER INFORMATIE
EVE Architecten
0548 65 09 50
info@eve-bv.nlLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.