In de dynamiek van het lijnenspel tussen het verticale en het horizontale hout toont deze eigentijdse schuurwoning haar kracht. De inpandige veranda’s rondom de woning versterken en benadrukken dit lijnenspel. Daarnaast zorgen ze voor droge buitenruimtes en fungeren ze als zonwering van de binnenruimtes. De strakke lijnen die de woning kenmerken zijn duidelijk zichtbaar in de prominente houten dakkapel aan de straatzijde, de eyecatcher van de woning.

Terwijl de villa juist aan deze straatzijde vrij gesloten blijft, lijkt ze zich te openen aan de waterzijde. Grote glazen schuifpuien verbinden de binnenruimte met de buitenruimte en brengen het prachtige uitzicht over het water naar binnen. Het dak is bedekt met een donkere antraciet dakpannen en tekent zich duidelijk af tegen de lichte houten gevelbekleding. Het dakvlak is omsloten tussen de gevels waardoor een zeer strak afgekaderde kap ontstaat, passend bij de strakke lijnen van de woning.

Eigentijdse schuurwoning van Groenveste zijaanzicht

Aan de straatzijde is aan de moderne schuurwoning de garage gekoppeld. De garage is een belangrijk element van de woning op het gebied van toekomstbestendigheid. De woning is namelijk uitbreidbaar door de garage, deze kan in de toekomst bij de woning worden betrokken. Daarnaast kan de garage worden getransformeerd naar een gastenverblijf. Ook is de plattegrond toekomstbestendig opgezet met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Eigentijdse schuurwoning van Groenveste wide

 

Eigentijdse schuurwoning van Groenveste

 

Type afgebeelde woning(en): Schuurwoning
Prijsindicatie v.a./m3: Op aanvraag
Bouwwijze: Traditioneel
Architect: Groenveste – Folkert Bijlsma

Afmetingen Bebouwd oppervlakte: 113m2
Afmeting woning lengte x breedte: 13 x 8
Oppervlakte begane grond: 98m2
Oppervlakte verdieping(en): 113m2
Minimumgrootte kavel/opzet kavel geschikt: 450m2

 

Eigentijdse schuurwoning van Groenveste plattegronden Eigentijdse schuurwoning van Groenveste VO


VOOR MEER INFORMATIE
Groenveste
0522 70 10 16
info@groenveste.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.