Om een hedendaagse woning in te passen in het buitengebied is teruggegrepen op de vormentaal van de omliggende bebouwing: een sobere maar krachtige hoofdmassa. Een zadeldak zonder dwarsvleugels, enkel een opgetilde gootlijn, zoals wel vaker voorkomt in de directe omgeving. Wel speelt het ontwerp met deze uitgangspunten, door ze net anders in te zetten voor de ruimtelijkheid van het ontwerp.
In de achtergevel komt de meer hedendaagse vormentaal naar voren: een speelse, open gevel waarbij het uitzicht en de weidsheid van het landschap de woning in wordt geleid.

Door buitenruimtes binnen het hoofdvolume te trekken ontstaat een speelse, compacte woning. De entree knikt zelfs subtiel naar binnen zodat deze in het exterieur een ondergeschikte rol blijft spelen. De woonkeuken is verreweg de grootste blikvanger bij binnenkomst, met ruim uitzicht en enorm veel lichtinval, zonder dat het een kille ruimte wordt. Kijkend naar rechts ziet men gelijk de woonkamer – met haard – en de werkhoek. De vide bij de entree biedt ruimtelijkheid, zonder overdreven opzichtig te zijn. Op de verdieping zijn drie ruime slaapkamers en twee badruimtes.

Rietgedekte moderne schuurwoning Architectenbureau Atelier tuinzijde

 

Rietgedekte moderne schuurwoning van Architectenbureau Atelier 

 

Type afgebeelde woning: Rietgedekte moderne schuurwoning, vrij ontwerp
Prijsindicatie v.a./m3: Op aanvraag
Bouwwijze: Traditioneel
Architect: Architectenbureau Atelier 3

Afmetingen Bebouwd oppervlak: ca. 135 m2 excl. bijgebouwen
Afmeting woning lengte x breedte: ca. 14.0 m x 9.5 m (ca. 750 m3) (excl. bijgebouwen)
Oppervlakte begane grond: ca. 100 m2
Oppervlakte eerste verdieping: ca. 75 m2
Oppervlakte zolderverdieping: ca. 10 m2
Minimumgrootte kavel/opzet kavel geschikt: ca. 600 m2 (20m x 30m), voor kleinere/grotere kavels kan uiteraard een ander of aangepast ontwerp gemaakt worden

 

Rietgedekte moderne schuurwoning Atelier - plattegrond BG Rietgedekte moderne schuurwoning Atelier - plattegrond Verdieping 1


VOOR MEER INFORMATIE
Architectenbureau Atelier 3
033 455 95 99
info@atelier3.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.