Voor een particuliere opdrachtgever waarvan de kinderen niet meer thuis wonen, is deze compacte, levensloopbestendige schuurwoning ontworpen. De woning is hoofdzakelijk opgetrokken uit een fraaie grijsbruine baksteen waarin wat subtiele houtaccenten zijn opgenomen. De flauwe kap is voorzien van een vlakke keramische pan en een minimalistische zinken bakgoot.

De blikvanger is de ruime veranda op het zuidwesten. Deze is toegankelijk vanuit de woonkamer middels tuindeuren die zijn opgenomen in een glazen pui die doorloopt tot in de nok. Hierachter, boven de woonkamer, is een vide opgenomen. Dit geeft de woonkamer een ruime en zeer transparante uitstraling, gericht op de fraaie groene omgeving.

Compacte levensloopbestendige schuurwoning achterzijde

De levensloopbestendige plattegrond voorziet in slapen en baden op de begane grond. Verder is er een ruime woonkamer met open keuken en in inpandige bijkeuken. Boven zijn 2 ruimtes gecreëerd waar de kinderen en kleinkinderen kunnen logeren, er is een aparte bergruimte en een werkplek grenzend aan de vide. De vide is begrensd met een halfhoge muur van 1,20m hoog zodat er vanaf de verdieping contact mogelijk is met de woonkamer beneden.

Compacte levensloopbestendige schuurwoning entree

 

Compacte, levensloopbestendige schuurwoning van Brummelhuis

 

Type afgebeelde woning(en): Schuurwoning
Prijsindicatie v.a./m3: Op aanvraag
Bouwwijze: traditioneel
Architect: Brummelhuis

Afmetingen Bebouwd oppervlakte: 20m2 (inclusief veranda)
Afmeting woning lengte x breedte: 8×12 (+ 8×3 veranda)
Oppervlakte begane grond: 72m2
Oppervlakte verdieping(en): 56m2
Minimumgrootte kavel/opzet kavel geschikt: 15m x 30m

 

Compacte levensloopbestendige schuurwoning plattegronden en doorsnede 


VOOR MEER INFORMATIE
Brummelhuis B.V.
0570 24 85 00
info@brummelhuis.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.